I want to kill you, but then I'd miss you.

Så här i dagar av snö och slask så passar det perfekt att värma sig med lite solig surfpop. Just nu för egen del är det från ett band som heter Best Coast och som släppte sitt debutalbum Crazy for You tidigare i år. Bandets frontfigur och låtskrivare heter Bethany Cosentino och är en slacker från Kalifornien som gillar braj, katter, killar och tv. Hon beskriver detta slacker liv med hjälp av soliga pop melodier som grundar sig i 60-talets surfpop med band som Jan & Dean, The Beach Boys med flera. Men om melodierna är mer lättsamma och soliga så finns det en kontrast i ljudbilden som låter mer som shoegaze-aktig drömpop från tidigt 90-tal med raka, skitiga och smått distade gitarrer som lägger sig om inte över så i alla fall precis bredvid sången.

Denna kontrast är dock tydligare på de tidigare singlarna vars låtar inte finns med på albumet. Det har blivit lite snällare nu och gitarrerna dränker inte sången lika mycket. Jag kan tycka att det är lite synd, men då många av låtarna på Crazy for You ändå är så pass starka så saknar man inte det skitigare soundet lika mycket. Ett sådant exempel är det fantastiska titelspåret som klockar in på under 2 minuter men ändå levererar en av årets allra starkaste popmelodier.



För att visa bandets långsammare, lite skitigare och mer drömpop-aktiga sida så tänkte jag också länka till en av deras första singlar med den fyndiga titeln Sun Was High (And So Was I). Inte riktigt lika rakt på men minst lika bra.



Crazy for You är en av de bästa skivorna jag hört i år och även om det blir lite samma, samma i längden så håller det ändå tack vare de starka melodierna. En liten sid notis är att Bethany nyligen skrev en låt tillsammans med en av mina allra största personliga favoriter nämligen Rivers Cuomo från bandet Weezer. Jag är minst sagt mycket spänd på att höra hur det låter när den väl kommer ut.

Best Coast - Crazy for You - 4/5


Spotify länk till artist: Best Coast

Kommentarer