Lady GaGa - Judas



Nya Lady GaGa singeln Judas, den andra från det kommande albumet Born This Way är precis den RedOne producerade dansgolvsbomb som jag hade hoppats på att första singeln och tillika albumets titellåt skulle vara. Det här känns mer som en fortsättning från minialbumet The Fame Monster med sitt mörka och hårda sound som fyllts till bredden med hooks och melodier.

Låten har mycket gemensamt med tidigare GaGa hits som Bad Romance och Poker Face. Både när det gäller struktur och enskilda musikaliska tricks. Speciellt med den för GaGa karakteristiska stammande och struttande sång-hooken som man hittar i både Bad Romance och Poker Face och som finns även här (Judahhh/ Juda-a-ah/Gaga). Den sätter sig precis som de tidigare som en post-it lapp på hjärnan. Det finns även en snygg spoken word sekvens, ett stildrag som också blivit något av ett GaGa signum. Resten av låten är mer rättfram pop. Där refrängen minner om eurodisco (ala Alejandro) och där verserna har en karibisk känsla över sig.

Det svåra när man har en tre minuters poplåt med så pass mycket olika delar och influenser är såklart att få det att låta bra som en helhet. Men eftersom GaGa och RedOne har visat förut att de har den förmågan så är det ingen överraskning att det lyckas även här. Hon gör det hon gör bäst utan att försöka för mycket, något som var fallet vid förra singeln. Min entusiasm inför albumet som landar den 23 maj är återställd!

Lady Gaga - Judas (Audio)

Lady Gaga - Judas - 5/5

Kommentarer