Caotico feat. Tove Styrke - Brains Out


Mer svensk pop och mer Tove Styrke!

Caotico består av två bröder, Erik och Joel Dunkels samt producenten Alexander Juneblad som en viktig pjäs. Nysignerade med ett sound som ligger helt rätt i tiden. En slags luftig synthpop med en del karibiska inslag och starka dansvänliga rytmer. De rider på vågen av andra svenska akter som Air France och The Embassy. Indieartister som inte skäms för att de gör ren och skär pop.

Deras blott andra singel är här med namnet Brains Out och har lyckats fått lite extra uppmärksamhet tack vare att Tove Styrke lånat ut sina rösttalanger. Det är smart från båda håll för Caotico har verkligen ett sound som passar Tove. Precis som med de bästa låtarna på hennes eget album så är den knappast bombastisk men likväl medryckande melodiskt. Mer avslappnat som man hade hoppats att Call My Name hade kunnat varit.

När det gäller själva låten så är den textmässigt ogenerat vulgär och med en melodi som mer spelar med produktionen än emot den. Jag var osäker på texten först men den har växt i sitt sammanhang. Det är så lätt att det blir töntigt med en sådan osubtil refräng (Fuck my brains out). Som tur är så är musiken så pass charmig och lättsam att kontrasten också lönar sig. Ge den här refrängen till en stönig R&B sångare och det hade blivit näsrynkande rätt igenom. Därför passar också Tove Styrke så bra in här. Hon motspelar grabbigheten som lätt kunnat uppstå och bidrar med sin oskyldiga röst till än mer intressant kontrast. Hon sjunger verkligen riktigt snyggt här, håller igen på tonomfånget och ger oss istället coola fraseringar och hennes generellt fina ton.

När alla dessa intryck om texten lagt sig så finner jag låten väldigt behaglig och cool, dess melodiska huvudslinga sätter sig på ett sådant sätt att man vill lyssna mer. Den minner om varma sommarnätter och de allmänna må-bra känslorna man kan finna sig i då...

Caotico feat. Tove Styrke - Brains Out - 4/5

Kommentarer