Lars and the Real Girl

Titel: Lars and the Real Girl
Regissör: Craig Gillespie
Utgivningsår: 2007
Skådespelare: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider, Kelli Garner m.fl.

Lars är en udda men väldigt godhjärtad kille. Han bor i ett garage i anknytning till sin bror och hans gravida fru. Lars udda karaktär dras till sin spets när han startar ett förhållande med en docka han köpt på internet. Alla i den lilla staden tycker först att han är helt galen. Men hans sympatiska och ärliga karaktär smittar av sig och alla i den lilla staden spelar efter ett tag istället med i Lars säregna vanföreställning.

Denna udda historia är en oerhört känslomässigt slående film som berör med allt från sin tydliga värme till sin mer subtila sorg. Dynamik som gör att man skrattar ena stunden och gråter den andra. Allt på ett helt skruvat plan, så skruvat att det blir självklart på något sätt. Man känner sig själv lite knäpp när man sitter och känner för Lars och hans kärlek till plastdockan Bianca.

Den största anledningen till att man dras med så mycket är helt klart skådespelandet. För manuset i sig är egentligen inte utmärkande starkt, men med en helt makalöst bra Ryan Gosling i huvudrollen så glömmer man de flesta småskavanker. Även Emily Mortimer som spelar broderns fru är strålande. Med lätta
 ansiktsuttryck och ibland stammande, halvt osammanhängande meningar förmedlar de båda blytunga känslor. Den gulligt vackra och minnesvärda musiken gör också sitt till att bidra till den speciella stämningen.

Filmen har ett hjärta så stort och varmt att man mestadels bara smälter.

Kommentarer

  1. I LOVE LOVE LOVE Ryan Gosling. Your review has inspired me to check this one out, Andreas.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. And I love you and your music Jack! Thank you for checking this out even though you can't understand a thing. :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar