Moa Lignell - Different Path

När Moa Lignell kom in på sin Idol-audition och sjöng den egenskrivna och i sammanhanget fantastiska When I Held Ya, undrade man ju om den var en i mängden av riktigt bra låtar hon hade på fickan eller en ensam lyckträff.

Svaret är att det – tyvärr – inte finns någon låt på hennes debutalbum Different Path som ens är i närheten av When I Held Ya. Istället saknas det överlag både en egen identitet och snygga melodier, något som är viktigt för en artist som Moa om hon vill slå stort.

Nu har hon lyckats fått tag i väldigt kompetenta medlåtskrivare och producenter så hon kommer ändå inte falla bort helt. Den harmlöst radiopoppiga ljudbilden – som i sina bästa stunder doftar The Cranberries – tillsammans med Moas väldigt sympatiska uttryck gör att det kommer gå hem relativt bra i kommersiell radio.

Det är ingenting på albumet som är direkt dåligt men också väldigt lite – förutom redan nämnda When I Held Ya – som är bra. Ska man hitta andra ljusglimtar så är öppningslåten och senaste singeln Whatever They Do tillsammans med Home Tonight båda njutbara låtar som höjer den melodiska pulsen en aning. Något som behövs då mycket annat ibland blir provokativt intetsägande.

When I Held Ya – som känns malplacerad som albumets sista låt – är fortfarande magnifik och man kan ju hoppas på att den visar en framtida potential, snarare än det som nu ser ut att vara den ensamma lyckträff man först kunde befara.




Spotify-länk: Moa Lignell – Different Path

Kommentarer