Nya trailers för Suicide Squad och Fantastiska vidunder

Efter att Batman v Superman: Dawn of Justice nu visat sig för omvärlden har Warner Brothers lite krasst två riktigt stora storfilmer kvar (The Legend of Tarzan får ursäkta) att presentera i år, båda dessa har nu fått nya trailers för att trappa upp hypen ytterligare.

Först ut är Suicide Squad som har premiär i augusti och blir den första filmen i det nyuppstartade DC Comics-filmuniversumet som inte regisseras av Zack Snyder. Så dess främsta uppgift blir kanske att fånga in de som inte imponerats tillräckligt av Man of Steel och Batman v Superman. Eftersom ett av de största missnöjena med Batman v Superman både från fans och kritiker var bristen på humor så vräker den senaste Suicide Squad-trailern nu på i det avseendet. Och visst ser det strålande kul ut i avdelningen karaktärsinteraktion där man tar vara på chansen med skruvade superskurkar att ta ut svängarna lite grann. I förra trailern var det Bohemian Rapsody, här är det Sweets låt Ballroom Blitz som får glamrock-uppdraget att ge känslan av att detta blir ett mörkt färgsprakande äventyr med rock 'n' roll-attityd. Största frågetecknet är storyn – visst är det skönt att trailern mer ger en känsla än visar allt som kommer att hända, men ovissheten ökar också oron för att berättandet ska falla platt och lämna allt som ser så sprakande ut lite utan mening.

Samma fråga ställer jag mig lite till Fantastiska vidunder, vars trailer lovar fler roliga, kreativa underligheter från J.K. Rowlings trollkarlsvärld men som inte riktigt ger någon motivation till varför just denna berättelse, om äventyraren Newt Scamander, är extra värd att berättas. Istället satsas det hårt på att locka publik genom folks kärlek till Harry Potter-filmerna – man passar på att namedroppa både Hogwarts och Albus Dumbledore, och den svällande musiken skäms inte direkt för att säga att det här minsann utspelar sig i samma värld som Harry Potter.


Kommentarer